Sayang sayang...sayang sayang sayang....

10:55 AM Posted In , 5 Comments »
Sayang sayang

ye sayang...sayang nak ape

sayang cuba tengok pompuan tu cantik tak tak

mmm...cantik la jugak, tapi biasa je la

sekali sayang pandang kan, nampak cantik, tapi bila dua kali pandang muka dia macam jantan la, macam bapuk la pulak...

ish sayang ni, tak baik tau cakap camtu...

tak macam sayang..sayang cantik, lawa, cun....tapi perangai macam jantan...


DESYUMMMMMMMMMMMMMM

Tagged by Lieyn

9:19 AM Posted In 0 Comments »
Rules:It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : Mariam
2. A four letter word : Math
3. A boy's name : Muhammad
4. A girl's name : Mariamah
5. An occupation : Musician
6. A color : Maroon
7. Something you'll wear: Maxi
8. A food : McDonald(tapi dah boikot...huhu)
9. Something found in the bathroom: Mirror
10. A place : Malaysia
11. A reason for being late : Makan
12. Something you'd shout : Mak!!!
13. A movie title : Music And Lyrics
14. Something you drink : Mango Juice
15. A musical group : Megadeth
16. An animal : Monkey
17. A street name : Maharajalela, Jln
18. A type of car : Matrix
19. Title of a song : Mama Mia
20. I want to tag: No One (takde sapa dah)

tak laku...huhuhu

5:29 PM Posted In , 4 Comments »
huhu..teka-teki ku tak laku la...takde sapa nak jawab...ke soalan susah sangat..huhu...so aku bagi je la jawapannya, lain kali aku tanya yang senang skit la...

1. apakah nama makanan hasil gabungan nama lelaki dan perempuan
TomYam
2. apakah nama sayuran hasil gabungan huruf jawi ngan nama perempuan
BaYam
3. apakah nama sebuah negara yang nama panggilan seorang perempuan
SiYam
4. apakah gabungan dua huruf jawi akan menjadi bulat
TaYa(m)....hehehehehe

sebenarnya teka-teki ni Mr KAI yang mereka cipta khas untuk aku...that's why le orang lain tak terpikir jawapan dia kot, tapi yang soalan no.4 tu logik untuk dijawab

ok tu je..selamat berhibur...huhu

Teka teki tekok

4:54 PM Posted In 6 Comments »
aku ada teka teki spesel punya nak mintak korang tolong jawab

1. apakah nama makanan hasil gabungan nama lelaki dan perempuan

2. apakah nama sayuran hasil gabungan huruf jawi ngan nama perempuan

3. apakah nama sebuah negara yang nama panggilan seorang perempuan

4. apakah gabungan dua huruf jawi akan menjadi bulat

tu je kot..so sape2 yang dapat jawab kesemua soalan dengan tepat sekali akan dapat hadiah...tapi copppp...lieyn ngan noniey tak leh jawab (nampak gaya kena rasuah dulu la budak2 ni...hehehehe)

Mak Yam bela pelesit???

9:56 AM Posted In , , 6 Comments »
hahahaha....memang la mak yam ni, dia kalau bawak kete kalau takde pelesit kat belakang tak sah hidup dia...



semalam adalah hari yang paling happy bagi mak yam selepas 3 bulan, mana taknya pak yam dah balik, awal2 lagi dah pak yam bagitau flight delay, so dalam 1130 sampai KLIA. So mak yam memang excited la, kuar umah dalam kul 1030 dari gombak, pastu tengok kat beg kecik mak yam...alamak lip gloss terlupa bawak la, eyeliner yang baru beli pun tertinggal kat kuantan (yang mak yam ingat sangat nak bawak baju tido je...hehehehhe)..pastu terus masuk guardian cari la benda2 alah tu semua, sempat ni sampai b4 1130, so mak yam pun carik benda tu semua, tapi biasala kan mak yam agak fussy jugak la, sedar tak sedar tengok jam dah 1050, apalagi grab je apa yang ada, terus pecut ke KLIA..dalam kul 11 camtu, pak yam anta sms bagitau dah landing...ha!!!!!aku kat kl lagi ni, tak masuk hway pun lagi, jalan jem la pulak...sabtu pun korang nak kuar gak ke...grrrrr.....mak yam apalagi, cilok sana cilok sini, bawak kete tak hengat ni...sib baik nampak simpang masuk KLIA...sebabnya dalam paler hotak tu dok nampak muka pak yam yang ensem tu je...hehehehhehe...alhamdulillah mak yam selamat sampai...dan sempat la solek2 skit untuk pak yam yang tersayang tu.....



pastu kat arrival hall terjadila drama melayu, mak yam rinduuuuuuu sangat kat pak yammmmm...ingat nak amik gambar masa pak yam kuar, tapi tak leh sebab ketar kaki tangan...hehehhehehe

gambar ni amik bila drama melayu dah selesai...hehehehehhe

Kena Extend!!!!!

8:33 PM Posted In , , 10 Comments »
call abang balik

abang, nape suh call

abang kena extend la

ha!!!!!!

abang kena dok sini lagi sebulan

haa!!!!!!!!!betul ke?????? (airmata bercucuran dah)

hehehehhe...takde ah, abang kena extend sehari je, esok abang balik la....

hehehhehehehehhehe...abang jahat.... (nada manja + gatal)...abang saje je nak tipu...abang penipu....(sengeh macam orang baru dapat laki...hahahahahaha)

Lady Driver

4:01 PM Posted In 13 Comments »
bila korang baca title kat atas tu mesti korang ingat aku nak tulis pasal typical lady drivers kat malaysia ni, but i am not, bagi aku pompuan ke laki ke bawak kete sama je, orang laki skang ni tak boleh nak kata lagi dah 'tu la pompuan, kalau bawak kete bukannya nak pikir, nak masuk simpang pun terhegeh2, pastu tak bagi signal'..hello..orang laki pun sama gak ek..korang je yang tak perasan, sebabnya kalau laki yang buat perangai camtu korang senyap je..padahal sama je..(emotional lak pulak aku ni).

so, aku nak cerita pasal aku, sebab ni blog aku kan...hehehe..okla...semenjak ketiadaan suami ku di sisi selama 3 bulan, aku memang banyak drive, dari melaka ke negeri pahang, singgah di johor beli barangan..hehehe..so memang banyak la aku merayau sorang2 ni, gi balik grik jumpa mak, g johor jumpa supervisor, g melaka jumpa in-laws, pastu kl tu jangan cakap la, balik hari je salunya..dulu aku nak g kl drive sorang pun migraine, skang ni kuantan-melaka-johor-kl-kuantan, selamba je...hehehe..

ok, anyway, aku nak cerita pasal kekerapan aku bawak kete dan aku ni seorang perempuan yang boleh dikatakan laku lagi la kalau aku mengaku aku ni bujang...hehhehehee...jangan mara ye bang...hehhehe...perasan je...so aku kena salu pikir bahaya yang menanti aku bila aku drive sorang2 ni, especially at night, kalau orang nak buat jahat ngan aku ni, anytime, langgar belakang kete aku, overtake kete aku pastu berenti depan ke, macam2 la yang akan boleh terjadi, maklumla pompuan ni easy target kan..aku salu pikir camtu..macam mana la kalau jadi kat aku camtu, nauzubillah, apa yang aku boleh buat, berdoa semoga semuanya selamat dan takde orang yang kacau aku bila aku tengah drive..so ada sorang kawan aku, suggest kat aku, kalau bawak kete sorang2 ni, bukak tudung, pakai cap, n pakai sunglasses, so tak berapa nak nampak sangat kita ni pompuan, mungkin kalau kita pakai tudung, definitely orang tau kita ni pompuan kan, dan satu lagi, kete kita tu jangan nampak so feminine, ada bunga ke, bear ke, sebab dari jauh orang boleh tau, tu kete pompuan, ok so ladies yang nak drive alone, be very extra careful, u never know what will happen kan, so hati2 dan banyakkan doa, semoga perjalanan kita dilindungi Allah...Amin..

ok tu je tips yang aku nak bagi kat korang semua, tapi aku sendiri tak penah try bawak kete pakai cap je, maybe kalau malam boleh apply kot..

You're My Everything

10:38 PM Posted In , 5 Comments »
aku sebenarnya tak pandai nak menulis dengan baik...dalam otak ni selalunya ada je banyak benda nak cerita kat korang semua, kadang2 tu lepas aku tengok movie yang best, aku nak sangat share ngan korang cerita tu, tapi everytime aku nak cerita dengan jari ku ini selalunya tak menjadi, aku lebih senang kalau dapat bercerita ngan mulut ku sendiri..aku memang minat sangat tengok movie and dengar music. Kalau movie tu selalunya aku suka tengok citer yang romantic, macam, Pretty Woman, Music n Lyrics, Bridget Jones dan baru je tadi aku tengok citer Knocked Up dan skang ni aku tengah tengok Shall We Dance..tadi aku ada try nak tulis pasal Knocked Up ni tapi tak jadi, tak tau nape, salu lost my word when telling stories tru writing ni..actually aku nangis masa tengok citer tu, mungkin bagi korang semua cerita ni cerita biasa, tapi bagi aku, tak tau la, aku ternangis jugak tadi, sebab aku tengok bersungguhnya si Allison tu meneran masa nak give birth tu, then masa baby keluar aku pulak menangis sama ngan si Allison tu, hehehehhe...bukannya apa, aku rindukan baby sebenarnya.. tu sebab aku tersentuh tengok cerita tu..aku ni kalau tengok cerita, jiwa dan jasad aku ni seakan2 dalam cerita tu, nak kata aku ni sensitip, tak jugak, kadang2 tu adala (monthly), tapi tu la kan, aku ni kan ke over acting, buat apa pun mesti nak over acting, tengok citer pun over acting jugak..hehehhe..satu lagi cerita yang aku suka tengok Dance With Me, citer ni aku suka sebab lagu ni

You're My Everything by Santa Esmeralda
Na na na na ...
You're my everything
The sun that shines above you makes the blue bird sing
The stars that twinkle way up in the sky
Tell me I'm in love, when I kiss your lips
I feel the rolling thunder to my finger tips
And all the while my head in a spin
Deep with in I'm in love
You're my everything and nothing
Really matters but the love you bring
You're my everything
To see you in the morning with those big brown eyes
You're my everything
Forever and the day I need you close to me
You're my everything
You never have to worry never fear
For I am near when I hold you tight
there's nothing that can harm you in the lonely night
I'll come to you and keep you safe and warm
Yes, so strong my love
You're my everything
I live upon the land and see the sky above
I'll swim within oceans sweet and warm
There's no storm my love (Repeat)
okla, aku nak jiwang2 ngan lagu ni...hehehhehe

Bagaikan Sakti

10:29 PM Posted In 7 Comments »
Setapak melangkah
Dua langkah ingatan kanda pada dinda
Adinda bersumpah
Jikalau kekanda tidak kembali
Adinda akan menyusul kekanda
Meminjak pada tanah yang sama
Bernafas pada udara yang sama
Layar berbelok-belok
Sauh dibungkar di tempat tenang
Yang tinggal hati tak elok
Yang pergi hati tak senang
Bila sampai waktu
Kita akan bersama
Begitulah keadaanya apabila ditinggalkan terlalu lama, terasa rindu yang amat sangat, keinginan untuk bersama terasa meluap2. Kata2 di atas dipetik daripada sebuah filem, kalau korang tau cuba teka filem apa, but not Mr. KA-I ek (senyap je tau, jangan nyampuk ek)

Tell Him (I'm not being tagged by Jet)

7:35 PM Posted In 1 Comment »
Walaupun Jet tak tag aku for this tagging game ni, but aku nak buat jugak, because anything related to music memang aku suka...hehehhehe

I. Put your iTunes/any other players on shuffle.
II. For each question, press the next button to get your answer.
III. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!

1. IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
Tak Bisakah (Peter Pan)

2. WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Hentian Ini (XPDC)

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Have U Ever Really Loved a Woman? (Bryan Adams)

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
Di Ambang Sore (Broery Marantika)

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Eternal Flame (Bangles)

6. WHAT IS YOUR MOTTO?
Better In Time (Leona Lewis)

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Mengetuk Pintumu (Awie)

8. WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Di Ambang Wati (Awie)

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
I Wanna Know (Joe)

10. WHAT IS 2+2?
Scream (Michael n Janet Jackson)

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Selamat Ulang Tahun Sayang (Imran Ajmain)

12. WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Livin' La Vida Loca (Ricky Martin)

13. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Beradu Di Khayalan (Siti Nurhaliza ) - kuat tido ke aku ni???

14. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Droplets (Colbie Caillat )

15. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Bara (Awie) - nauzubillah

16. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
I Need To Know (Marc Anthony )

17. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Centerfold - J.Geils Band

18. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Jawapan Di Persimpangan (Siti Nurhaliza)

19. WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Magic Moment ( The Drifters )

20. HOW WILL YOU DIE?
(There Gotta Be) More to Life (Stacie Orrico )

21. DOES ANYONE LIKE YOU?
Misteri Mimpi Syakila (Awie )

22. IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
I Will Love You All My Life (Foster & Allen ) - forever n ever

23. WHAT HURTS RIGHT NOW?
Let's Make A Night To Remember (Bryan Adams ) - every night, almost 3 months huhuhu

24. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Tell Him (Celine Dion & Barbara Streisand)

Maxis Oh Maxis...

12:22 AM 6 Comments »
aku bukan nak complain pasal line maxis, tapi aku nak bagitau kat korang semua pasal customer service Maxis ni..berikut adalah rentetan peristiwa yang aku hadapi bila deal ngan diorang ni:



Kes 1

aku: hello (sebab CS ni indian) saya nak daftar maxis broadband, macam mana?
CS1: u isi dulu borang ni (sambil hulur satu borang)
aku: saya nak guna internet kat hp, bukan nak guna modem
CS1: so kena daftar la, tapi akak kena guna sim card baru
aku: napelak
CS1: sebab kalau nak on internet kat hp, incoming call tak leh masuk, so akak kena tukar sim card kalau nak on internet
aku: camtu lak, so kena ada 2 sim card la, satu utk call, satu lagi utk internet, camtu ke
CS1: ahah, akak nak ke tak, kalau nak saya bagi nombor giliran
aku: okla
kat kaunter
aku: dik (sebab nampak muda lagi budak tu) akak nak daftar internet kat hp, nak kena tukar sim card baru ke
CS2: tak payah la kak, cuma kalau akak tengah online incoming call tak leh masuk
aku: ooooo...camtu ke, sib baik tak tukar lagi sim card baru
pastu ada orang lain nyampuk, betulkan apa yang budak tu cakap
CS3: bukan camtu la, kalau tengah uploading page, baru incoming call tak masuk
aku: okla kalau camtu, saya nak daftar la, tapi boleh tak kalau saya nak jadikan hp ni as a modem, nak connect internet kat pc
CS2: tak boleh la kak, kalau nak connect kat laptop or pc akak kena guna modem
aku: mmmm...takpe la kalau camtu, saya nak register gak la

pastu tak lama pastu, aku ada terjumpa ngan sorang minah maxis yang baik jugak la ngan aku, just sembang2 ngan dia, pastu terkeluar pasal cerita kat atas tu, pastu dia terus cakap, that indian lady tu memang tak tau apa pun, then aku kata la, nape letak dia kat front desk kalau tak tau apa, pastu aku try le tanya dia, boleh tak connect hp ke laptop, dia kata memang boleh pun, bagi kat dia laptop ngan hp, dia akan buat setting tu.....hampehhhhh....boleh rupanya..yang aku ni pun satu hal gak, dah orang kata tak boleh tu, tak nak tanya orang lain, senyap camtu je...sib baik tercerita kat minah ni, kalau tak sampai sudah aku tak tau pasal benda ni...

Kes 2

aku try call 123 (maxis hotline) nak tanya pasal international call, sebab aku tak leh wat international call

aku: hello, saya nak tanya la, kenapa saya tak boleh buat international call
CS4: u have to go to maxis center, bring ur passport and u have to pay some deposit
sound so berlagak, aku cakap melayu, dia cakap omputeh
aku: saya ni nak buat international call, bukan nak roaming
CS4: u hv to bring ur passport to maxis center, then they will register for u
aku: aikkk...nak buat international call pun kena ada passport ke, tak logik langsung
CS4: yes, u must have a passport to make an international call
aku: memang tak logik
CS4: u must bring ur passport to maxis center (suara dah tinggi dah, geram kat aku kot)
aku: ok, i'll check with maxis whether i shud i hv a passport to make an international call (suara aku pun dah tinggi ni)
CS4: ada apa2 yang kami boleh bantu puan (suara dah rendah skit)
aku:nope (terus letak tipon, geram)

pastu aku g maxis klcc (sebab kelas master aku dekat2 situ je), tanya diorang how to setup internet kat laptop using hp and activate for international call, diorang tak tanya pun pasal passport aku, diorang mintak ic je....hampeh punya perempuan, lain kali check la betul2 kalau nak jadi customer service...buat homework dulu la...grrrrrr...sib baik aku tak buat passport..hahahaha