EE Family Day Part 2

1:00 AM Posted In , , 0 Comments »
on 28th march pulak, ee club buat family day...memang best..ada telematch..ada explorace..ada talentime..huh..talentime tu...tema malam tu adalah orang kampung..so kalau nak tengok perempuan melayu terakhir ni lah masanya....malas nak citer bebanyak...tengok je la gambar kat bawah ni ek...

EE Family Day

10:30 PM Posted In , 3 Comments »
nak update blog lama dah, tapi tak ter'update'..bz manjang..ngan assignment.. projek.. kelas.. macam2 lagi la..ngalahkan calon BN kat Bukit Gantang..hehehe
so last friday, ee club buat ee day, where final year students presenting their final year project and being judged by En. Ismail (Director), En Zaidi (Deputy Director), En Dzul (HOD) and Miss Suhaniz (English Lecturer)..so let see what happened on that day..
tengok tu Razmi ngelat...nyorok bawah meja...macam mana la boleh muat...hehehehe

baik baik Sairul...kang ranap meja tu..hehehe

ni pemenang tempat ketiga..buat digital code lock..okla..setelah sekian lama student lain buat..inila kali pertama project ni menjadi

ni pulak pemenang tempat kedua...massage pillow..ala macam bantal yang dapat free kat gintell atau ogawa tu la..kalau penat keje..boleh guna bantal nak urut belakang badan...tu tengok our director tersenyum je mencuba bantal tu...tu sebab dapat no 2 kot..hehehe

dan ini tempat pertama...automatic light switching. project ni detect highest pitch to on the switch..kalau bunyi bising lampu tak nyala..tapi kalau tetiba ada orang menjerit..confirm lampu tu nyala..aku dah 2 kali ter'test' dan menjadi..hehehe....tapi sebenarnya nak on lampu ni tepuk tangan je kat ngan lampu tu..nyala la dia



eh..pasal lak ada gambar kaki ni...matching la pulak kasut ngan kain tu...cuba teka sapa punya kaki tu

ni pulak kaki yang kedua..ni memang matching abis ngan kain tu..mesti korang dapat teka kan..

nota kaki: rasa cam nak beli kasut la pulak..hehehe

I know him

9:34 AM Posted In 5 Comments »
Lam ya wau
Jim ya ta
Fa wau ya
Cuba teka apa tu

1999-2009

8:21 AM Posted In , 4 Comments »

1999

aku baru je grad dari ukm...masih lagi terkebil2 nak cari keje..aku grad time gawat..so aku nyer scholar tak nak amik aku keje..so terpaksa la aku carik keje lain asalkan aku boleh alas perut ku yang sentiasa lapar ni...hehehehe..

tiap hari beli suratkhabar..carik keje kosong..

pastu one day di suatu hari..aku teman bf aku g klcc, nak submit thesis dia ke sponsornya...(tu la first time aku naik klcc)..aku lepak2 kat lobby tingkat bape aku tak ingat dah..ada sorang chinese guy ni tegur aku..borak2..dia kata dia boleh tolong aku carik duit, dia kata paling busuk income yang aku boleh dapat dalam 5k.. melopong aku jap..dia suh aku datang ofis dia esok

the next morning aku g ofis dia kat bangsar, tak silap aku..aku pun dikenalkan ngan boss dia, semua cina dalam ofis tu..dalam hati boleh ke aku keje nanti kat sini..pastu that chinese guy yang aku jumpa kat klcc tu, ajak aku g ampang..aku pun ikut je la...i was so naive at that time...mati2 aku ingat dia nak bawak aku g opis dia satu lagi...tapi oh tidak...dia bawak aku balik apartment dia..jeng jeng jeng..dengan hati yang begitu jujur dan bersih aku bertanya...is your wife at home? nope, i live alone, i'm a single man..whattttt????? masa ni aku kat dalam umah dia dah..macam kena pukau la pulak aku masa tu...tapi alhamdulillah, perkara yang paling tidak diingini oleh perempuan yang cantik seperti aku tidak berlaku...hehehe

so dalam umah dia tu, dia explain kat aku what is unit trust...agent unit trust rupanya..masa tu aku memang bodoh bangang pasal benda2 ni semua..aku angguk je la kepala aku ni...yang penting aku nampak figure yang boleh mencerahkan masa depan ku...hehehhe..bla bla bla...aku sign jadi ejen 407...oppsss..ejen unit trust..

aku pun dengan bersungguhnya study untuk aku lulus exam unit trust tu..dengan ditemani bf yang tercinta..(masa ni bf aku tak tau aku dok lepak study umah cina tu..mamposss nak bagitau)..aku pun membonceng kapcainya pegi ke mont kiara, sebab tpt peksa tu kat situ..dengan penuh sabar bf aku menunggu sampai abis aku exam..sungguhh mulia sekali hatinya..

pastu..cina tu call aku, ajak aku g miri, nak buat sales kat situ...aku pun ape lagi..melonjak kegirangan..aku ni pantang orang ajak g jalan...mesti nak je..aku cakap ngan bf yang aku nak ke sana..dia tanya berapa orang lagi yang pegi..aku kata berdua je ngan dia..dia tak bagi..aku pujuk..dia tak bagi..aku pujuk lagi...dia pun tak bagi jugak...sedih..sebab tak dapat g jalan...aku pun cakap la ngan cina tu..aku tak leh nak ikut dia..dia kata takpela..sebab dia kata dia ingat nak celebrate birthday aku kat miri tu sambil buat sale kat situ...hape????

pastu 2 3 hari sebelum aku birthday aku cina tu call ajak aku datang umah dia..aku terperanjat la..kata nak g miri..dia kata tak jadi sebab aku tak pegi..whatttt???...dia pujuk aku datang umah dia malam tu jugak sebab dia nak celebrate aku nyer birthday...

ini tak boleh jadi ni...dia dah mula tunjuk belang kegatalannya..nasib baik aku sedar awal..aku jadi takut la pulak..ye la, masa tu kan muda lagi, nasib baik bf di sisi..pastu aku ceritakan kat dia dari awal sampai abis...ni dia punya reaction masa tu...

berani betul ko ek...kalau dia rogol ko macam mana..sape nak tolong

aku senyap je la, nak kata apa lagi..ye la, nasib tak kena rogol...lurus bendul betul aku masa tu..dan semenjak dari tu..aku memang tak contact langsung cina tu, dia ada jugak carik aku, tapi pandai la aku menyorok..dan sampai sudah aku tak tau result peksa aku tu...

22/3/2009

aku baru tau yang aku lulus that exam...and i am now a unit trust agent.....hahahhahahahaha
camne aku boleh tau? sebab ada kawan punya kawan tolong check kan...unbelievable? believe it..hehehehe

so kalau ada sape2 nak tau pasak unit trust ni ke, boleh le datang jumpa aku...(promote la pulak)...hehehe...bukannya apa...nak tolong korang bagi kaya dan kaya dan kaya...hahahahaha

Pah tag aku

11:12 AM Posted In 1 Comment »
Pah...aku takde x-bf la, tapi aku imagine je la ek...hehehehe

WHAT IF UR EX-GIRLFRIEND/EX-BOYFRIEND SAID THESE TO YOU?

1. Hi,how r ya?
--i'm fine tq

2. Hey!you wanna go to mall?
--i'm in the mall with hubby, wanna join...hehehehe

3. I love you...
--i love my hubby much more than u..hahahahah

4. Do you want some cookies?
--sure..i love cookies much more than u..hahaha

5. Can you take me a picture?
--sure..(dik tolong amik gambar pakcik ni jap..hehe)

6. Help me in my homework!
--homework???what??

7. Here's my gift to you
--thank you...

8. Lets just be textmates?
--takde kredit la

9. Do u want me to buy you an ipod?
--ipod?? blackberry please

10. Let's sit together in the bus
--bus???

11. Hi baby
-- i'm not your baby k

12. You still cute
- thank you

13. I still love you
--really??

14. Can i visit your house?
--if u wanna be killed

15. Do u love me?
--present tense...no

I smelled a fireman Riding a Motorcycle because I'm sexy and I do what I want

4:50 PM Posted In 3 Comments »
Keep this going. Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.Have fun. :D

Pick the month you were born:
January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:
1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama

What is the last number of the year you were born:
1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:
White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself!

Now type out the sentence you made, write 'em in my comment box and also as the TITLE line and tag your friends in the note!

mmmmm...nak tag sapa ek...menarik gak game ni..
1. noniey (wpun ko bz gler)
2. pah
3. jet (pengantin baru)
4. yanie
5. tini
6. intan
7. Kak neeza..hehe

I Hate You

7:04 PM Posted In , 7 Comments »
benci! benci! benci! tak suka! tak suka! tak suka!

aku tak suka la kat dia tu...suka sangat menjerit tak tentu pasal, kalau bercakap tu suara macam tertelan speaker..macam la kitorang ni pekak sangat

aku tak suka la kat dia tu...kalau cakap tu main lepas je..mulut macam ada takde insurans

aku tak suka la kat dia tu...semua benda dia buat kalut..benda kecik jadi besar

aku tak suka la kat dia tu..apa yang dia cakap tu semua orang kena ikut..macam dia bagus sangat

dengar tu..macam bagus sangat..yang ko tu suka hati je tak suka kat orang tu pasal..

hehehehe..aku saje je nak tulis pasal tak suka kat orang ni..memang tak dinafikan..ada orang yang kita suka, ada yang kita rasa tak berapa selesa nak berkawan...senang cerita ada orang yang kita tak suka kan..

sebab apa kita tak suka kat seseorang tu?
a) sebab kata2 yang keluar dari mulut dia tu selalu menyakitkan hati ko?
b) sebab dia selalu merendah2kan ko depan orang lain? ( aku memang kemetot pun)
c) sebab muka dia hitam legam macam kicap, ko putih melepak macam tepung kastad?
d) sebab ko orang ada2, dia orang kebanyakan?
e) sebab ko glamer, dia gelamma?
f) sebab...sebab...sebab..aku memang tak suka la kat dia tu

hahahaha...banyak lagi sebab lain yang membuatkan kita tak suka kat seseorang tu...tapi suka hati je kan nak benci2 kat orang...macam la semua orang suka kat ko...macam la ko tu perfect sangat (aku pernah jadi prefect je dulu)..aku salu pikir..kalau aku tak suka kat seorang, maybe ada lagi 10 orang yang tak suka kat aku...kadang2 tu tak boleh nak elak dari tak suka kat seseorang tu..dan bila aku mengadu kat seseorang pasal aku tak suka kat seseorang, dia salu cakap kat aku, anggapla tu memang perangai dia...kita kena terima perangai dia camtu, kita tak boleh nak ubah perangai orang lain, sentiasa bersangka baik dengan apa yang orang kata kat kita or buat kat kita..memang susah nak terima benda tu..tapi siapa la kita ni kan nak membenci orang..kita tak layak pun..kita ni semua sama saja di sisiNya..Allah pun sayangkan kita, walaupun kita ni dah banyak buat dosa dengan dia..Dia sentiasa bagi kita peluang untuk bertaubat..

bukan aku nak mengata kat sesape..tapi lebih kepada peringatan untuk diri sendiri agar jangan membenci orang...sentiasa bersangka baik sesama kita...Insyallah aman damai dunia ni..hehehhehe...last but not least I LOVE U ALL...muah muah muah...

Renung renungkan..selamat beramal..

Way Back Into Love

12:54 AM Posted In , , 5 Comments »
Aku memang suka karaoke...sama jugak ngan cik abang...suka sangat2..dulu kitorang punya port karaoke kat city square jalan ampang (dekat ampang park)..tu pun yang paling ok bagi kitorang..skang ni tidak lagi, suka pegi RedBox kat Sogo...sebab ada buffet..sambil melalak sambil melantak...sedappp..hehehe..last weekend kitorang g RedBox Low Yatt pulak...sama je macam kat Sogo, cuma kitorang pegi awal skit, so buffet tak de lagi..apalagi lepas gian la kat situ..lagu fav kitorang Senja Nan Merah (Awie ngan Kak Ziana)..memang best lagu ni kalau nak karaoke...lagu wajib nyanyi pulak..Dua Insan (Eva n Ezad Exist) dengan Sandarkan Pada Kenangan (Jamal n Siti Sarah) dan lagu terbaru yang kitorang suka sangat nyanyi sampai 11 kali repeat adalah lagu ni...

Way Back Into Love
(Drew Barrymore)
I've been living with a shadow overhead,
I've been sleeping with a cloud above my bed,
I've been lonely for so long,
Trapped in the past,
I just can't seem to move on!

(Hugh Grant)
I've been hiding all my hopes and dreams away,
Just in case I ever need them again someday,
I've been setting aside time,
To clear a little space in the corners of my mind!

[Chorus]

All I wanna do is find a way back into love.
I can't make it through without a way back into love.
Ooo hooow

[Verse 2]
(Drew Barrymore)
I've been watching but the stars refuse to shine,
I've been searching but I just don't see the signs,
I know that it's out there,
There's got to be something from my soul somewhere!

(Hugh Grant)
I've been looking for someone to she'd some light,
Not somebody just to get me through the night,
I could use some direction,
And I'm open to your suggestions.

[Chorus]
(Both)
All I wanna do is find a way back into love.
I can't make it through without a way back into love.
And if I open my heart again,
I guess I'm hoping you'll be there for me in the end!

[Middle-eight]
(Drew Barrymore)
There are moments when I don't know if it's real
Or if anybody feels the way I feel
I need inspiration
Not just another negotiation

[Chorus]
(Both)
All I wanna do is find a way back into love,
I can't make it through without a way back into love,
And if I open my heart to you,
I'm hoping you'll show me what to do,
And if you help me to start again,
You know that I'll be there for you in the end!
lagu ni dari soundtrack filem Music and Lyrics...memang romantik abis la citer ni...hehehhehe..feeling sowang2...

Beginila nasibku

10:33 AM Posted In 4 Comments »
nak citer pasal kejadian kete breakdown...aritu tulis blog kat hp je..so tak leh nak detailed out pasal what really happened on that day..

hari tu hari sabtu..almost every weekend aku travel g kl..kelas master aku kat utm jalan semarak...so kalau minah ni drive dalam 2 jam lebih skit dah boleh sampai dah kat utm tu..so aku kuar umah kul 1130, kelas kul 1400, so sempat la sampai dalam kul 1345 camtu kan..

masa mula bawak kete tu aku rasa cam lain macam jugak la, kurang pick up kete aku tu..tak macam biasa (biasa dok bawak 130 n 140) so bila bawak dalam 110 rasa slow sangat, press le minyak skit..ok je...lepas bayar tol kat bentong, aku press lagi minyak (naik bukit kan, memang rasa giler kete tak pick up masa tu). aku tekan abis, pastu prapppppppp...pap...pap...pap.. alamak.. apa dah jadi ni...yang aku risau sangat2 pasal tayar..tapi boleh pulak gerak kete ni...pastu nampak macam ada orang follow dari belakang dok pandang2 kete aku...(bunyi masih ada lagi)..aku tak sedap hati, berenti tepi jalan (1 km from tol bentong, turun bukit)...kete yang follow aku pun berenti gak skali (pakcik cina yang baik hati)..aku terus check 4 tayar aku..semua ok..pastu tengok bonet depan...wahhhhh...berasap kete aku...seram giler...tengok ada minyak kuar dari kete...

"minyak keluar la, u dari mana"

"kuantan"

"manyak jauh wooo, gua pun from kuantan"
smile

"ok...gua chow dulu"

panic...
amik tipon, call abang, pastu abang sms bagi no peugeot care-line...at the same time aku call insurance (Lonpac)...compare harga towing antara peugeot ngan lonpac, so decide amik Lonpac...(bayar rm100 je, sebab insurance aku cover rm300, total is rm400)...

kejadian berlaku around 1315, so dapat setel menatang kat atas tu dalam kul 2, call siti situ sana sini...tow truck tipon aku..

"lu punya kete mana tempat"

"km60.9 arah ke kl"

"lu tunggu sana aaa...nanti gua sampai lagi 2 jam"

"hape!!! 2 jam!!! wooo manyak lama mau tunggu"

"okla..dalam sejam gua sampai...lu tunggu aaa..."

"apsal banyak lambat, lu ada mana skang"

"genting sempah....jalan banyak jem"

"okla...gua tunggu je la...nak buat camne lagi"
so aku tunggu la, sambil internet browsing...thanks to maxis broadband...tak le boring aku menunggu dalam keadaan panas tu..pastu orang mesin rumput pulak...takut lak kena kat cermin kete aku....doa lagi..jangan jadi apa2...so takde apa2 berlaku....

surfing...facebook...blogging...bosan...boringggggggg....panassssss

suddenly, ada kete datang dekat...turunla mamat yang muka bukan pecah rumah..offer nak tolong...aku bagitau, takpe, tow truck on the way...pastu agaknya tak puas hati kot, member dia pulak turun (muka pun tak macam pecah rumah jugak la), tanya mcam2, so aku kata, kete still under warranty, so aku kena hantar kat peugeot jugak..okla..diorang blah... alhamdulillah... syukur sangat... aku takut aku kena kidnapped je nanti...mana tau kan...macam2 boleh jadi pe...

so around 1530...tow truck sampai...abang pun dah on the way..aku pun dah tipon classmate mintak tolong bagitau kat prof aku tak masuk kelas petang tu..aku tau ada kuiz, tapi nak buat camne kan...

cina tow truck dok bising bagitau kete aku manyak berat...aku sengih je la...kete kecik pun berat gak ke...pok pek mulut dia...layan je la...abang kejar dari belakang...jumpa kat hentian gombak, naik ngan abang sampai la kat glenmarie..nasib baik ada orang jaga, so kete masuk wshop..hari selasa baru leh mechanic tengok...

masa kat peugeot tu sempat gak la intai 407 ngan 308...

407 ke 308



407 sexy...


308 power...

ongkosnya?????

Sabar...

3:09 PM Posted In , 6 Comments »
Bad thing happened again. I'm now in the middle of karak hway, odw to kl, my car brokedown at km 60.9. Just called the insurance to tow my car to peugeot bluebox. Been waiting since 2 pm.
Hot n cold
Yes n no
In n out
Up n down
Haha..tensen ni sebenarnya. Mr hubby on his way, thank God he's here. Tomorow ada exam, sabar je la cik yam, what to do kan...waiting again..ujian Allah..baru td ada mamat wshop approach nak tolong (tgk awek cun kot, hehe). Seram gak, tp berdoa nothing bad wont happen. Offer to help, but thanx ye, i dah call my insurance, alhamdulillah, like i said kan b4, u never know what will happen kan, doa byk2 semoga Allah sentiasa tolong kita.

Can't live without u

1:44 PM Posted In , 6 Comments »
dunia terang menjadi gelita
cahaya indah tiada terkira
keluhan hatiku menambah derita
kini kau jua tak kunjung jelma


hp ku tinggal di kuantannnnnn....huhuhuhuhu

Waiting

9:14 AM 7 Comments »
It's raining outside
Empty chairs and tables
I'm here waiting
Are they sleeping
Maybe
Are they lazy
Maybe
Am i still in the room
Yes
Waiting n waiting
Till they come
Yes they are coming!!