Semalam Ku Bermimpi

9:49 AM Posted In , 2 Comments »
Semalam aku buat jadual waktu untuk sem depan...masa bincang jadual waktu tu dok bincang la sape yang nak ganti aku kalau2 aku bersalin awal..benda tu je yang dok bincangnyer...so aku cakap, kalau takde sape nak ganti aku nanti, berdoala korang siang malam supaya aku bersalin tepat waktunya nanti...insyallah...aku pun berharap aku tak bersalin awal nanti...

so benda ni dok berlegar2 dalam kepala otak aku sampai la aku tertido....so bermimpilah aku


AKU BERSALIN MALAM TU JUGAK



aku tersangat sedih...aku sedih sebab aku tak beli lagi baju pregnant...tup..tup aku dah bersalin...perut aku tak buncit pun lagi tapi dah kena bersalin...barang baby satu habuk pun tak beli lagi...


WAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

katakan ini semua tidak benar belaka.....aku sangat sedih...masa tu aku rasa nak je masukkan baby tu balik...huwaaaaa!!!!!!





nak tau baby aku boy ke girl...dalam mimpi tu...baby aku girl...hehehehhe....sangat comel bayi itu

update le skitttt

5:29 PM Posted In , 2 Comments »
it's been awhile jugakla i didnt update my blog and oso my pregnancy...nape la jadi pemalas yang amat ni...nak menaip pun bercinta betul...ish..ish..ishhhh

my pregnancy dah masuk 4th month...dan alhamdulillah..morning sickness tu sikit2 sudah pegi..yang tinggal muntah2 di pagi hari...tapi tak le sekerap dulu..berat pun dah tambah skit...selera makan pun masih so-so lagila...teringin rasa nak melantak cam dulu..tapi dah boleh makan ni pun alhamdulillah...

aku dah start buat check-up ngan prof moc kat kmc...sonok sangat bila prof ingat kat aku lagi..walaupun dah 2 tahun takde g klinik dia..baby punya progress pun alhamdulillah...sihat..tak sabar nak tunggu rasa baby gerak2 dalam perut ni...tiap malam dok carik kat mana baby tu lepak..tapi tak pandai lagi le...memang both of us excited sangat..espcially my hubby..kalau boleh tu tiap hari nak g scan nak tengok baby lompat2...




skang ni mak dok intai2 kat mana nak shopping baju preggy....

Mak mana?

12:45 PM Posted In 5 Comments »
ahad yang lepas aku g jamuan raya kat taman aku duduk ni ha. elok sampai je, majlis baru nak mula...okla tu...terus amik tempat duduk...salam ngan orang keliling...ada sorang makcik ni yang agak peramah..tegur aku

mak mana?

(what?????? do i look like ten yrs old kid?)

mmmmm....saya dah beli rumah kat sini

(tak menjawab soalan langsung...sebab agak skit bengang)

rumah yang mana

tuuu....(sambil tunjuk ke arah rumah aku)

dah lama dah saya dok sini...dah dekat 7 tahun mak cik..



moral of the story: kenali la jiran tetangga anda...huhuhuhu

Sori ye....

9:33 PM Posted In , 0 Comments »
di sebuah shopping complex..

situasi 1

bang...kita ada barang percuma nak bagi abang ni

ohhh...mintak maap la ye...saya tak nak barang percuma ni...saya cuma nak beli barang je datang sini..

situasi 2

bang...kita skang ni ada offer bang..kalau abang beli satu barang, abang dapat percuma 2 barang lain yang sama harga

takpela...adik saya dah beli dah barang ni semua

cuba abang tanya adik abang tu, kenapa dia beli barang ni

oooo...sebab dia terpedaya...

Pada Suatu Hari.....

4:51 PM Posted In , 5 Comments »
pada suatu hari, di waktu maghrib, sepasang suami isteri mengerjakan solat jemaah dalam suasana yang rukun damai...tiba-tiba keheningan maghrib telah diganggu dengan satu bunyi yang agak kurang menyenangkan

imam: alamak terk****t la pulak
makmum: (agak panik..sebab tak pernah mengalami kejadian seperti diatas)...
abang boleh sambung semayang tak
imam: (dengan penuh skima)...sambung la

nasib baik makmum berpikir panjang...dia tak sambung semayang dia tadi..

apalagi...berguling2 dua laki bini tu tergelak



teringat pasal citer 3 mualaf yang bercakap time semayang...


Selamat Hari Raya

Maaf Zahir Batin